От NOVA oтварят архивите, за да покажат първите жертви на имотни измами,

...
От NOVA oтварят архивите, за да покажат първите жертви на имотни измами,
Коментари Харесай

Разследване от преди 20 години хвърля светлина върху първите измами на Нотариуса

От NOVA oтварят архивите, с цел да покажат първите жертви на имотни измами, които се твърди, че е направил убитият Мартин Божанов по прякор Нотариуса. Той беше убит на 31 януари в софийския кв. „ Горна баня ”. Мъжът е част от следствие на Антикорупционния фонд, съгласно което той е осъществявал връзка с прокурори против възнаграждение - за решение на проблеми на клиенти на обвиняването.

Кой е индивидът, който си разрешава да заплашва съдии, на който комисията „ Кушлев ” лишава 430 000 лв., само че който и до през днешния ден е с чисто правосъдно минало? От ни връщат 20 години обратно, когато журналистът Лора Крумова демонстрира част от закононарушенията, зад които се твърди, че стои Божанов. В началото жертвите му били главно възрастни хора.

Годината е 2004 година Тогава 87-годишният Бай Слави губи дома си с подправена покупко-продажба. Възрастният мъж имал 102 кв. м. апартамент в центъра на София. Жилището му е продадено на човек, който дядото не познава – точно Мартин Ангелов Божанов.

„ Бях в градинката пред блока. Каза ми, че е от полицията и да си дам паспорта ”, показа мъжът.

Потърпевшият вижда негова фотография за първи път в районното. Екипът ни открива Божанов. На въпрос какво желае от възрастния човек, едвам не прегазва оператора ни. Нотариусът, направил покупко-продажбата - Слави Крашевски, не изключи самият той да е измамен.

Втората жертва, за която ви разказахме преди повече от 20 години, е жена с онкологично заболяване. Чрез имотна машинация тя губи апартамент от 75 кв. м. През ноември 2003 година отпътувала за Съединени американски щати. Докато била в чужбина, домът ѝ е продаден на Мартин Божанов.

По информация на NOVA още тогава лицето имало 3 страници досие за многократни измами. Бил е пуснат и за интернационално търсене. И в този случай жилищната продажба е направена от същия нотариус - Слави Крашевски.

Срещаме се и със 76-годишната Илка, която е с първа степен на неработоспособност. Жената даже не подозирала, че жилището ѝ е продадено. В началото не ни повярва. Пред камерите ни съобщи, че Мартин е внук на брат ѝ. Във подправените докемунти написа, че бабата и синът ѝ дават право на Божанов да продаде дома им самичък на себе си, като дамата може да живее там, до момента в който е жива. И в тази договорка присъединяване има нотариус Слави Крашевски.

До през днешния ден обаче Мартин Божанов - Нотариуса не е осъждан. Прокуратурата съобщи, че малко преди да го убият били подготвени да му издигнат обвиняване. 

Целия репортаж гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР